Warning: file_get_contents(https://krasto.info/orai-w/dabar/auto.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/krasto/domains/krasto.info/public_html/wp-content/themes/pz/header.php on line 192
Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

2015 m. Dakare dalyvaus aštuoni „Mini ALL4 Racing“ automobiliai

P90168458_highLikus kiek daugiau nei mėnesiui iki 2015 m. Dakaro ralio starto automobilių gamintojas „Mini“ paskelbė, kad šiemet lenktynėse dalyvaus net aštuoni galingi „Mini ALL4Racing“ automobiliai, kuriuos vairavusios komandos pernai iškovojo aukščiausias vietas. Jos ir šiemet priskiriamos prie favoritų, juolab, kad už jų vairo sės patyrę ir Dakare jau triumfavę pilotai. 

„Monster Energy Rally Raid“ komandos lyderiais laikomi 2014 m. čempiono titulą sieksiantis apginti Joan „Nani” Roma (Ispanija) su kolega Michel Périn (Prancūzija). Specialiai Dakarui pritaikytais „Mini“ automobiliais važiuos dar du ekipažai: patyrę pilotai Orlando Terranova  ir Bernardo „Ronnie” Graue iš Argentinos bei lenkas Krzysztof Holowczyc su prancūzu Xavier Panseri. Garsiosiose varžybose dalyvaus dar penkios komandos, kurios vairuos vokiečių „X-raid GmbH“ ištobulintus „Mini ALL4 Racing“automobilius.

 „Mini“ prekės ženklas 37-ą kartą rengiamose garsiosiose ilgo nuotolio ištvermės varžybose sieks pakartoti savo sėkmės istoriją – „Mini“ triumfavo Dakare pastaruosius trejus metus iš eilės, taip pat tris kartus iš eilės iškovojo čempionų titulus FIA bekelės ralio pasaulio taurėje 2012-2014 metais.

Prognozuojama, kad 2015 m. Dakaro varžybos bus pačios sunkiausios nuo to laiko, kai Dakaras iš Afrikos persikėlė į Pietų Ameriką.

„Dėl itin sudėtingo maršruto ir nuožmios konkurencijos Dakaro ralis yra ne tik labiausiai jaudinantis bekelės ralis milijonams autosporto mėgėjų, bet ir vienas sunkiausių išbandymų vairuotojams, komandoms ir automobiliams, – sakė „Mini“ vyresnysis viceprezidentas Jochen Goller. – Netgi kruopščiausiai pasirengusiems Dakaras žada didžiulį nuotykį su nenumatytais iššūkiais ir sekinančiom užduotim, kurias pergalės siekiančios komandos turi įvykdyti kuo geriau. Todėl mes leidžiamės į Dakaro nuotykį kartu su profesionalia, patyrusia strateginių partnerių „X-raid Team“ komanda, talentingais vairuotojais ir savo gebėjimą nugalėti įrodžiusiu „Mini ALL4 Racing“ automobiliu. Per pastarąsias trejas Dakaro ralio varžybas „Mini ALL4 Racing“ jau tapo ištvermės, patikimumo, veržlumo ir, žinoma, sėkmės simboliu.“

Dakaro ralis, kuriame šiemet atsiras naujų ir bus grąžinta senų etapų, žada nuotykius ir vairuotojams, ir komandoms. Lenktynininkams teks skintis kelią ir įveikti nenumatytas kliūtis keliaujant negailestingais žvyrkeliais, kvapą gniaužiančiomis Andų aukštumomis, klastingomis smėlio kopomis, pakelti svilinantį Atakamos dykumos karštį. Dėl šių kraštutinių sąlygų Dakaro ralis laikomas ekstremaliu autosporto renginiu. Šiemet lenktynininkai startuos iš Buenos Airių (Argentina), padarys lankstą per Čilę ir Boliviją ir tuomet sugrįš į Argentiną. Iš viso komandos turės įveikti daugiau nei 9000 kilometrų.

„Monster Energy Rally Raid“ komandos narys Nani Roma ir jo patyręs kolega iš Prancūzijos Michel Périn, kuris pats yra keturis sykius tapęs Dakaro ralio laimėtoju, ketina ginti pernai iškovotą titulą juoda ir žalia spalvomis dažytu „Mini ALL4 Racing“ automobiliu.

„2014 metais iškovotas čempiono titulas man buvo ypatingas tuo, kad pergalę pavyko pasiekti lygiai po 10 metų nuo mano pirmojo triumfo Dakare, – sakė N. Roma, kuris 2004 m. Dakarą greičiausiai įveikė motociklu. – „Mini ALL4 Racing“ puikiai važiavo nuo starto iki pat finišo: galingai, patikimai ir greitai. Tai buvo pagrindinė priežastis, leidusi man iškovoti šią pergalę. Malonu sugrįžti į Dakarą 2015 m. su „Mini“ – esu pasirengęs apginti čempiono titulą.“

Antrojo ekipažo lenktynininkas O. Terranova, kuris 2014 m. Dakaro ralyje finišavo penktojoje pozicijoje, vairuos raudonos ir juodos spalvos „Mini ALL4Racing“. „Mano tikslas, be abejonės, yra pergalė. Taip pat tikiuosi tapti pirmuoju lenktynininku, kuriam laimėti šias varžybas pavyko iki 40 metų amžiaus. Tai – didelis iššūkis, tačiau „Mini ALL4 Racing“ yra labai galingas, todėl aš įsitikinęs, kad galiu sėkmingai įgyvendinti savo tikslą.“

Trečiojo, mėlynai juodo „Mini ALL4 Racing“ ekipažo vairuotojas iš kaimyninės Lenkijos K. Holowczyc, kuris su šia komanda 2013 m. triumfavo FIA pasaulio bekelės ralio taurėje, tvirtina: „Padarysiu viską, kad finišavęs Dakaro ralyje lipčiau ant nugalėtojų pakylos. Maršrutas bus sudėtingesnis nei 2014 m., bet aš pasiruošęs priimti šį naują iššūkį.“

2015 m. ralyje „Mini“ pasirodymą papildys dar ne mažiau nei 5 papildomos komandos su „X-raid“ ištobulintais „Mini ALL4 Racing“ automobiliais.

2015 m. Dakaro ralio dalyviai, vairuosiantys „Mini ALL4 Racing“

„Monster Energy Rally Raid“ komanda:

#300  Nani Roma/Michel Périn (Ispanija/Prancūzija)

#305  Orlando Terranova/Bernardo „Ronnie“ Graue (Argentina/ Argentina)

#306  Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri (Lenkija/Prancūzija)

„X-raid Mini ALL4 Racing“ ekipažų nariai:

#310  Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (Rusija /Rusija)

#314  Erik van Loon/Wouter Rosegaar (Nyderlandai /Nyderlandai)

#319  Boris Garafulic/Filipe Palmeiro (Čilė/Portugalija)

#329  Aidyn Rakhimbayev/Anton Nikolaev (Kazachstanas/Rusija)

#334  Stephan Schott/Holm Schmidt (Vokietija /Vokietija)

UAB „Krasta Auto“ yra oficiali BMW ir MINI atstovė Lietuvoje. Įmonė užsiima naujų ir naudotų BMW ir MINI automobilių, motociklų prekyba bei teikia visas techninio aptarnavimo paslaugas ir turi oficialias atstovybes bei techninio aptarnavimo servisų tinklą Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. „Krasta Auto“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus grupė“.